Ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει πως συνέδριο θα γίνει όταν έρθει η ώρα

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, στη χθεσινή του εμφάνιση στο Mega, επέμεινε στην ίδια γραμμή τόσο αντιπολιτευτικά προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο και εσωκομματικά.

Συνέδριο όταν έρθει η ώρα“,  διαμηνύει ο κ.Σαμαράς, υποβαθμίζοντας παράλληλα τις πληροφορίες για συλλογή υπογραφών αμφισβήτησης του και χαρακτήρισε την εσωστρέφεια “αντινεοδημοκρατική” και ενάντια στο συμφέρον της χώρας.

Επανέλαβε το επιχείρημα ότι στην πολιτική επιτροπή και την κοινοβουλευτική ομάδα “ο αρχηγός του κόμματος ζήτησε να θέσει όποιος θέλει θέμα ηγεσίας, αλλά κανείς δεν το έθεσε. Εάν έφευγα από την ηγεσία της Ν.Δ θα είχα καταφρόνια και κατηγορία από όλους ότι την ώρα την πιο κρίσιμη εσύ που γνωρίζεις τα θέματα και ξέρεις τους ξένους ηγέτες φυγομαχείς

Για το ζήτημα της “πίεσης” που ασκείτε από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή συνεδρίου, ο κ.Σαμαράς, απάντησε, πως “θα μιλήσουμε με τη βάση“, αναφερόμενος στις περιοδείες που θα πραγματοποιήσει στις 13 Περιφέρειες της χώρας και την εθνική συνδιάσκεψη που θα ασχοληθεί με τα σημαντικά θέματα όπως η αντιπολιτευτική τακτική, προσθέτοντας ότι “από εκεί και πέρα συνέδριο θα γίνει όταν κρίνουμε ότι είναι κατάλληλη η στιγμή“.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., είπε πως “εσωστρέφεια τώρα που χρειάζεται εξωστρέφεια για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν αντι-νεοδημοκρατικό και αντίθετο με το συμφέρον του τόπου. Ξέρετε πόσο καιρό ακούω για υπογραφές;“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση, είπε πως “ή θα πρέπει να συγκρουστεί με τον εαυτό της είτε με τους πιστωτές της χώρας. Η χώρα είναι απομονωμένη. Αν η κυβέρνηση δεν πληρώσει, το Grexit επιστρέφει. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία” δήλωσε ο κ.Σαμαράς κάνοντας λόγο για “εικόνα μίας χώρας που συνορεύει με τη χρεοκοπία“.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι εάν “ο ΣΥΡΙΖΑ προσφύγει σε εκλογές θα το κάνει μόνο γιατί ζητά νομιμοποίηση της δραχμής και ότι θα έκανε δημοψήφισμα μόνο για να γίνει πιο αυστηρός με τον εαυτό του“, προβλέποντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υποκύψει στην αριστερή του πτέρυγα.

Ο κ.Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δε ζητά εκλογές, διότι “αυτές θα ήταν σε βάρος της χώρας“, ενώ στο ερώτημα εάν θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αφού επισήμανε “είναι τόσο μεγάλο αυτό, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Ωστόσο θα συνέβαλα σε οτιδήποτε είναι για αυτό που λέγεται πατρίδα“.

Επανέλαβε την θέση του για το μνημόνιο, λέγοντας πως “σε ενάμιση χρόνο μπορούμε να βγούμε από μνημόνιο, αλλά αν αυτό το πισωγύρισμα κρατήσει κι άλλο δεν ξέρω τι θα γίνει“, ενώ ερωτηθείς για το e-mail Χαρδούβελη, είπε: “Δεν είχε ούτε ένα επιβαρυντικό μέτρο πλην ΦΠΑ“.

Ο κ.Σαμαράς παραδέχθηκε  ότι “επικοινωνιακά έκανα λάθος με τον ΕΝΦΙΑ, δεν εξήγησα ότι οι φόροι αυτοί ήταν προσωρινοί. Δε μου αρέσουν οι φόροι αλλά έβαλα τα αναγκαία πατήματα. Είμαι ταγμένος κατά των φόρων”.

Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή που οδήγησε σε πρόωρες κάλπες, επιβεβαίωσε ότι μία ημέρα πριν προτείνει το Σταύρο Δήμα είχε στείλει τον τότε Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη στο γραφείο του Φώτη Κουβέλη, αλλά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε. “Εάν είχε δεχθεί ο Κουβέλης, θα βγαίναμε από το μνημόνιο, αλλά δεν επιρρίπτω ευθύνες“, τόνισε.

Ο κ.Σαμαράς αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, επέμεινε “ότι για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών φέρει κύρια ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα κέντρα κράτησης που θα έδιναν θέσεις εργασίας“, ενώ κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι “με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Ξηρού έβαλε ένα δολοφόνο πάνω από το συμφέρον της πατρίδας”.