Ν.Θεοχαράκης: «Πολιτική απόφαση» το αν θα υπάρξει συμφωνία

Για «πάρα πολλές διαφορές» που παραμένουν «σε διάφορα σημεία» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε λόγο ο Γ.Γ. του Υπ. Οικονομικών κ. Θεοχαράκης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και τη Μαρία Δεναξά, μετά το Brussels Group.  Ο κ. Θεοχαράκης, ο οποίος είναι βασικός εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς στις διαβουλεύσεις, μίλησε για θετικό κλίμα στις συζητήσεις, συμπλήρωσε, όμως, ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν τις προσεχείς ημέρες, κάνοντας ειδική αναφορά σε συντάξεις και κατώτατο μισθό. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία είναι κάτι που αποτελεί «πολιτική απόφαση».

«Μιλήσαμε για αρκετές ώρες με όλους τους θεσμούς, και τους τέσσερις δηλαδή, καθώς επίσης είχαμε και από την ελληνική κυβέρνηση άτομα τα οποία ανέπτυξαν τις διάφορες πτυχές της ελληνικής πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά στο MEGA ο κ. Θεοχαράκης.

«Το κλίμα ήταν μεν φιλικό, θετικό» είπε, για να προσθέσει όμως ότι «στην πραγματικότητα υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές διαφορές σε διάφορα σημεία της πολιτικής μας, οι οποίες θα πρέπει να γεφυρωθούν αν τελικά αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε».

«Οι μέρες δεν είναι πάρα πολλές, άρα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και τελικά αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία ή όχι» επισήμανε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών.

Ερωτηθείς πού εντοπίζονται αυτές οι διαφορές, ανέφερε πως αφορούν «σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις και τον κατώτατο μισθό, ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα». Όπως υπογράμμισε δεν πρόκειται για μία δύο διαφωνίες αλλά κατέληξε ότι τελικά κατά την εκτίμησή του θα γεφυρωθούν οι διαφορές αυτές.