Πότε συμφέρει η χρήση φυσικού αερίου στα αυτοκίνητα

Η πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την ρωσική Gazprom για μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου κατά 15% που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αλλάζει τα δεδομένα και στο χώρο του αυτοκινήτου.

Πλέον προσφέρεται η δυνατότητα για ακόμη πιο φθηνές μετακινήσεις των οδηγών, ενώ λόγω της χαμηλότερης τιμής του καυσίμου, η απόσβεση της μετεγκατάστασης του κιτ μπορεί να γίνει πιο σαφώς πιο γρήγορα. Ωστόσο, τα καλά νέα αφορούν και την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, καθώς πληροφορίες θέλουν την ΔΕΠΑ να έχει έτοιμο πλάνο για την πριμοδότηση Ι.Χ. με ένα ποσό 3.000-5.000 ευρώ, προκειμένου η τιμή τους να είναι πιο δελεαστική.

Ήδη είχαμε το πρώτο πριμοδοτούμενο αυτοκίνητο (VW up! by Fysikon) με την προσφορά να έχει ολοκληρωθεί, ενώ πληροφορίες της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ θέλουν την ανακοίνωση νέων συνεργασιών.Γι’ τον λόγο αυτό η εταιρεία (ΔΕΠΑ) τρέχει τις διαδικασίες για την αύξηση των σημείων ανεφοδιασμού, που είναι και το μείζον πρόβλημα της χρήσης φυσικού αερίου στα Ι.Χ.

Περισσότερα:

http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33045&subid=2&pubid=7318214