Αγρότης στην Καστοριά βρήκε στο χωράφι του αρκούδα με τα μωρά της

Αρκούδα με δύο νεογέννητα, περίπου 20 ημερών, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγρόκτημα της Κοινότητας Δισπηλιού του Δήμου Καστοριάς, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού.
Άμεσα, ο ιδιοκτήτης του αγρού ειδοποίησε την Διεύθυνση Δασών Καστοριάς η οποία με τη σειρά της ενεργοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς προκειμένου να διαχειριστεί το περιστατικό.

Από την πρόκληση θορύβου των εργασιών καθαρισμού στο παρακείμενο χωράφι, χάθηκε η οπτική επαφή με τα τρία ζώα και υπήρξε αγωνία για την τύχη των δύο νεογέννητων αρκούδων.

Στο σημείο, κι ενώ υπήρχε ο κίνδυνος θανάτου των δύο νεογέννητων από πιθανή εγκατάλειψη της μητέρας τους αλλά και για την ασφάλεια τυχαία διερχόμενων πολιτών, έφτασαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» προκειμένου να διαχειριστούν το περιστατικό.

Αισίως, τις νυχτερινές ώρες και έπειτα από τη χρήση κάμερας νυχτερινής όρασης, το ζώο εντοπίστηκε να βρίσκεται με τα δύο μικρά του στο ίδιο αγρόκτημα, σε σημείο όπου δεν είχαν γίνει εργασίες καθαρισμού.