Χατζηδάκης σε Γάλλους επενδυτές: «Το περιβάλλον δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα»

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος παρουσίασε ο ΥΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι.  Απευθυνόμενος στους Γάλλους επενδυτές, ο κ. Χατζηδάκης, είπε ότι «Το περιβάλλον δημιουργεί ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα». Όπως τόνισε, η πολιτική της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ, την ηλεκτροκίνηση, την ενεργειακή εξοικονόμηση, την απολιγνιτοποίηση και την διαχείριση απορριμμάτων δημιουργεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας ενώπιον ενός μεικτού ελληνο-γαλλικού ακροατηρίου στο συνέδριο που διοργάνωσε το Eλληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σημείωσε επίσης ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη δημιουργεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας, ενώ πρόσθεσε, ότι τα δυο τρίτα των αποκρατικοποιήσεων που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αποκρατικοποιήσεις του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΠΑ, της υποθαλάσσιας αποθήκης φυσικού αερίου της Καβάλας, των ΕΛΠΕ και της ΛΑΡΚΟ.

Ο υπουργός ΠΕΝ σημείωσε επίσης ότι οι παραδοσιακά στενές ελληνο-γαλλικές σχέσεις ίσως να μην είναι επαρκής λόγος για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ιδιαίτερα -και σε όλες τις χώρες- τον παράγοντα «κέρδος». Υπό αυτό το πρίσμα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρέχει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες διότι αφήνει πίσω της την κρίση έχοντας μια σταθερή κυβέρνηση που είναι φιλική προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Κατέληξε σημειώνοντας ότι οι Κινέζοι που επένδυσαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια δεν το έχουν μετανιώσει. Ο δρόμος λοιπόν για τους Γάλλους επενδυτές είναι ανοιχτός σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα.

Χθες και σήμερα ο κ. Χατζηδάκης είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής μεγάλων γαλλικών εταιριών (ΕDF, RTE, Total, Imerys, Engie, Suez, Veolia, AKUO Energy, EREN, VINCI Energy, Eiffage). Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, όπως σημειώνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, εξετάστηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα και τους επιχειρηματικούς αυτούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένης και της προοπτικής επενδυτικής επέκτασής τους, στη χώρα μας.