Μαθητές συγκέντρωσαν 22.000 τόνους χαρτιού για ανακύκλωση!

Περισσότερους από 22.000 τόνους χαρτιού συγκέντρωσαν μαθητές από 72 σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το χαρτί του μέλλοντος μας-Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία» και τα 40.000 ευρώ που προέκυψαν από την πώληση του ανακυκλωμένου χαρτιού θα καλύψουν ανάγκες γραφικής ύλης των σχολικών τους μονάδων.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ), του υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος, ενώ πήραν μέρος περίπου 20.000 μαθητές από σχολεία των Δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στα σχολεία τοποθετήθηκαν συνολικά 109 κάδοι, όπου συγκεντρώθηκαν προς ανακύκλωση 22.120 τόνοι χαρτιού. Τα απορριμματοφόρα του ΦΟΔΣΑ συνέλλεξαν το ανακυκλώσιμο υλικό από κάθε σχολική μονάδα και το οδήγησαν στο χώρο του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ταγαράδων.

«Το ζήτημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της ενημέρωσης της νέας γενιάς πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των πολιτικών προτεραιοτήτων του ΦΟΔΣΑ. Τα παιδιά είναι αυτά που επιβάλλουν στους γονείς αλλαγές συμπεριφορών. Γι΄ αυτό και επενδύουμε σε τέτοια προγράμματα και τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθειά μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης.