Στο φυσικό τους περιβάλλον μεταφέρθηκαν δύο λύκοι και δύο αρκούδες

Σήμερα μεταφέρθηκαν από το ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης δύο λύκοι και δύο αρκούδες στα καταφύγια του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά Φλώρινας.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των λύκων και των αρκούδων ξεκίνησε, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με τη νάρκωση των ζώων και την εξέτασή τους από κτηνιάτρους προκειμένου να πραγματοποιηθεί, στη συνέχεια, η ασφαλής μεταφορά τους στα καταφύγια.

αρκουδα

λυκος

«Πρόκειται για ζώα που βρίσκονται όλη τους τη ζωή στην αιχμαλωσία και παρουσιάζουν στερεοτυπική συμπεριφορά» είπε χαρακτηριστικά ο επιστημονικός υπεύθυνος του «Αρκτούρου» Αλέξανδρος Καραμανλίδης, χαρακτηρίζοντας την απομάκρυνσή τους ως «κομβικό γεγονός στην ιστορία του Ζωολογικού Κήπου».

Παράλληλα, έκανε μνεία στην κατάσταση της υγείας των δύο αρκούδων που είχαν βρεθεί πυροβολημένες στο Μέτσοβο και το Βροντερό Φλώρινας, εκφράζοντας τη λύπη του ότι δεν θα μπορέσουν τελικά να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά θα μείνουν στο καταφύγιο του «Αρκτούρου» καθώς αντιμετωπίζουν, λόγω των τραυμάτων τους, σοβαρά προβλήματα όρασης και αστάθειας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, στις 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, με εισιτήριο εισόδου για το κοινό, ανακυκλώσιμα υλικά!