Είκοσι ελληνικές εταιρίες τροφίμων θα εξάγουν προϊόντα στη ρωσική αγορά

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας «Rosselkhoznadzor», Δρ. Αλέξι Αλεξένκο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως είκοσι ελληνικές εταιρίες παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης θα εξάγουν προϊόντα στη ρωσική αγορά, όταν αρθεί το (εμπορικό) εμπάργκο.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αλεξένκο, το ισχύον -μέχρι σήμερα- μητρώο των εγκεκριμένων ελληνικών εταιρειών της «Rosselkhoznadzor» παύει να ισχύει και «μόνο οι 20 εταιρίες που θα επιλεγούν και θα ελεγχθούν από τα ρωσικά κλιμάκια θα πάρουν το “διαβατήριο”προκειμένου να έρθουν και πάλι στη Μόσχα».

Τα κλιμάκια της «Rosselkhoznadzor» θα βρίσκονται στην Ελλάδα από τις 20 Απριλίου και για δύο εβδομάδες θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους στις ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες και σε 20 ελληνικές επιχειρήσεις των κλάδων γάλακτος, ιχθύων και κρέατος.

Ο κ. Aλεξένκο σημείωσε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που πρόκειται να δεχθεί τους σχετικούς ελέγχους και κατόπιν θα ακολουθήσουν η Κύπρος και η Ουγγαρία.