Δεν θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup η Αθήνα

Αλλάζει, καθώς φαίνεται, γραμμή πλεύσης η Αθήνα μετά από σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (03/04)στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Μάρδα και Τσακαλώτου, αφορούσε την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και ζητήματα ρευστότητας και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Κατά πληροφορίες αποφασίστηκε να μη ζητήσει η ελληνική πλευρά έκτακτο Eurogroup αλλά θα περιμένει την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Τα επόμενα 24ωρα ωστόσο αναμένεται να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν ορισμένα αδιέξοδα μιας και όπως τονίζουν πηγές της κυβέρνησης υπάρχουν πλέον οριοθετημένες διαφωνίες και οριοθετημένες συγκλίσεις. Πολλά μάλιστα ποντάρονται στην κρίσιμη δίδυμη συνεδρίαση του Euroworking Group στις 8 και 9 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή πάντως το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εμφανίστηκε σαφώς πιο αισιόδοξο: Σε δημοσίευμά του στο οποίο επικαλείται ευρωπαϊκό Υπουργείο Οικονομικών – πιθανότατα το γερμανικό – αναφέρει πως η Αθήνα έστειλε βελτιωμένη λίστα, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει:

“Τα έσοδα φαίνεται να μην είναι ρεαλιστικά αλλά τουλάχιστον τώρα υπάρχουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και χρονοδιαγράμματα. Υπάρχει πρόοδος αν και ακόμα υπάρχει δρόμος να διανύσουμε” σημείωσε.