«Διπλή» συνεδρίαση του Euro Working Group στις 8 και 9 Απριλίου

«Διπλή» συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα το Euro Working Group, όπως ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Γερμανίας στις Βρυξέλλες. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 8 Απριλίου και θα συνεχιστεί ουσιαστικά το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου και θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής αντιπροσωπείας, ο χρόνος εξαντλείται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να επιτύχει την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της. Παρόλα αυτά, δεν διευκρίνισε, παρά τις σχετικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις, αν το ελληνικό ζήτημα, και συγκεκριμένα η λίστα μεταρρυθμίσεων της Αθήνας, θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι Υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.