Η «τρελή» ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης εκτοξεύει την Nvidia - Άλμα εσόδων 265% και κερδών 769%

Η εταιρεία ημιαγωγών Nvidia ανακοίνωσε κέρδη δ’ οικονομικού τριμήνου που ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη της Wall Street, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα έσοδα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου θα είναι καλύτερα ακόμη και έναντι αυξημένων προσδοκιών της αγοράς.

Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας για το δ’ τρίμηνο ανήλθαν στα 22,10 δισ. δολάρια, έναντι 6,05 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο 265%.

Τα καθαρά κέρδη ήταν στα 12,29 δισ. Δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ή 4,93 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα κατά 769% σε σχέση με τα περσινά 1,41 δισ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή.

Η μετοχή της Nvidia σημείωσαν άνοδο περίπου 10% στις διευρυμένες συναλλαγές της Wall Street.

Η Nvidia δήλωσε ότι αναμένει πωλήσεις ύψους 24,0 δισ. δολαρίων στο τρέχον τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 22,17 δισ. δολαρίων.

Η Nvidia υπήρξε ο κύριος αποδέκτης της πρόσφατης εμμονής της τεχνολογικής βιομηχανίας με τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία βασίζονται στους ακριβούς επεξεργαστές γραφικών της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang εκτίμησε ότι η ζήτηση για τις GPU της εταιρείας θα παραμείνει υψηλή λόγω της τεχνητής νοημοσύνης και της μετατόπισης σε ολόκληρη τη βιομηχανία από τους κεντρικούς επεξεργαστές στα τσιπ που κατασκευάζει η ίδια.