ΕΝΦΙΑ: Εξόφληση σε 11 δόσεις από 1η Απριλίου - Εκπτωση 10% - Παράταση στον ΦΠΑ

Σε περισσότερες δόσεις θα μπορούν να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ φέτος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων σε 11 από 10, ξεκινώντας μάλιστα τη διαδικασία ένα μήνα νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν φέτος να εξοφλήσουν τον Φόρο σε 11 αντί για 10 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Απριλίου, αντί για το τέλος Μαΐου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα κερδίσουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες που έχουν ασφαλίσει για φυσικές καταστροφές και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με στόχο τα νέα εκκαθαριστικά να φτάσουν στους φορολογούμενους τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Παράταση στον ΦΠΑ

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε και την αναστολή ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα, έως το τέλος του 2025.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που στόχο έχει να αυξήσει την προσφορά κατοικίας την αγοΥά, που σήμερα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός «πάνω απ’ όλα θεωρούμε ότι η έλλειψη στέγης αντιμετωπίζεται πρωτίστως με παραγωγή στέγης»