Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ DIMAND και Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου

Η Dimand Α.Ε., υπέγραψε συμφωνία για τη μεταβίβαση και ανάπτυξη του ακινήτου που θα στεγάσει τα νέα γραφεία της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ ή Παρευξείνια Τράπεζα, Black Sea Trade and Development Bank – BSTDB). Η συμφωνία που υπεγράφη από τον κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dimand Α.Ε., και τον Δρ. Σερχάτ Κιοκσάλ, Πρόεδρο της Παρευξείνιας Τράπεζας, αφορά στην εξαγορά ακινήτου από την Τράπεζα και εν συνεχεία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των νέων γραφείων της από την DIMAND A.E. Το σχετικό τίμημα ανέρχεται σε 16 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα χρηματοδοτηθεί μέσω μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τράπεζας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων, μελών του διπλωματικού σώματος, στελεχών της Τράπεζας και εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου

Το ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών 26ης Οκτωβρίου και Λήμνου, δίπλα στο πρώτο μεγάλης κλίμακας βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Βορείου Ελλάδος, το HUB26, και ακριβώς απέναντι από τις πρώην εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας ΦΙΞ, πρόκειται να μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο, πράσινο κτήριο πέντε ορόφων, συνολικής επιφάνειας 5.170 τ.μ. Στοχεύει σε πιστοποίηση LEED Gold, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία ιδιωτικού προαύλιου χώρου, επιφάνειας 400 τ.μ. για την ενίσχυση της ευεξίας και ευζωϊας των εργαζομένων.

Η τοποθεσία του, στη Δυτική είσοδο, μόλις 2,5 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην καρδιά του ταχέως αναπτυσσόμενου έργου αστικής ανάπλασης, που επικεντρώνεται στην περιοχή του λιμανιού, καθιστά το ακίνητο προνομιακό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND δήλωσε στην ομιλία του: «Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για εμάς στην Dimand. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που αναλαμβάνουμε την ανάπτυξη των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου. Η Παρευξείνια Τράπεζα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων στα 11 κράτη μέλη της και η επιλογή της μετεγκατάστασής της στην καρδιά της περιοχής ανάπλασης της Δυτικής Εισόδου της πόλης, έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου λαμβάνει χώρα μια ιστορική αναγέννηση. Μια αναγέννηση που εδώ και καιρό έχει αναγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, καθώς επίσης υποστηρίζεται ενεργά και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στην ίδια περιοχή, εκτός από το project της Dimand που αφορά στη δημιουργία του πρώτου μεγάλης κλίμακας αειφόρου επιχειρηματικού πάρκου, του HUB26, και την ανάπλαση της ιστορικής πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ, σύντομα θα ξεκινήσει η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος και του νέου πάρκου στην έκταση του ΟΣΕ. Το νέο κτήριο γραφείων της Τράπεζας θα βρίσκεται σε μια περιοχή που στο άμεσο μέλλον θα αποκτήσει προστιθέμενη αξία, χάρη σε όλες αυτές τις αναπλάσεις και τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται. Σκοπός μας είναι να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη των περιοχών, μέσα από τις αστικές αναπλάσεις, αναγεννώντας νεκρές οικονομικά και κοινωνικά περιοχές. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη που μας επέδειξε η Τράπεζα και ανυπομονούμε να δουλέψουμε με πάθος και δέσμευση για την δημιουργία ενός προηγμένου περιβάλλοντος εργασίας που θα υπηρετεί τις ανάγκες αυτής και των στελεχών της.»

Στις δηλώσεις του, ο Δρ. Σερχάτ Κιοκσάλ, Πρόεδρος της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, ανέφερε: «Σήμερα σηματοδοτείται ένα νέο κεφάλαιο για την Παρευξείνια Τράπεζα καθώς θέτουμε τα θεμέλια για το μέλλον μας. Τα νέα μας γραφεία, τα οποία θα ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2025, λίγο περισσότερο από 25 χρόνια από την ίδρυσή μας, θα διευκολύνουν την επέκταση των εργασιών μας, την ενίσχυση της παρουσίας μας και τη βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας της Τράπεζας σε όλη την Παρευξείνια περιοχή.»