Σκλαβενίτης: Αυξήσεις αποδοχών και παροχές στους εργαζόμενους

Σε νέα Πολιτική Αποδοχών και Παροχώνετήσιας αύξησης 30,7 εκατ. ευρώ, επιπλέον των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων προχωρά από τον Δεκέμβριο του 2023 η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε».

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην Επιχείρηση τα βασικά σημεία της νέας Πολιτικής είναι:

  1. Αύξηση αποδοχών ποσοστού – κατά μέσο όρο – 5,17% για 31.400 Εργαζόμενους, αρχής γενομένης από το Δώρο Χριστουγέννων 2023.
  2. Αύξηση Βασικού Μισθού σε 900 ευρώ για Εργαζόμενο με έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην Επιχείρηση και 960€ μετά τη συμπλήρωση των δύο ετών. Για έγγαμο Εργαζόμενο, ο βασικός μισθός διαμορφώνεται σε 960€ και 1.020€, αντίστοιχα.
  3. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στην Επιχείρηση από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστημα το οποίο δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία με βάση την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριμάνσεων.

Παράλληλα, το Πρόγραμμα Παροχών της Επιχείρησης διευρύνεται, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των εργαζομένων με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες:

  1. Χορήγηση παροχής ποσού 500€ για κάθε γέννηση ή υιοθεσία τέκνου.
  2. Αύξηση του ποσού των μηνιαίων διατακτικών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους Εργαζόμενους από 50€ σε 70€.
  3. Χορήγηση μηνιαίων διατακτικών αξίας 50€ σε κάθε ανήλικο τέκνο Εργαζομένου σε χηρεία.

Επιπλέον, συνεχίζεται η εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων του Προγράμματος, όπως οι ειδικές άδειες και η χορήγηση διατακτικών σε Εργαζόμενους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες, το δώρο γάμου, οι διατακτικές επιβράβευσης και εορτών, το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας με πλήρη κάλυψη των ασφαλίστρων των Εργαζομένων από την Επιχείρηση, η παροχή έκπτωσης ποσοστού 7% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και ποσοστού 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι κατά τη διετία 2022-2023, η “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” συνέχισε τη σταθερή αύξηση των Θέσεων Εργασίας, προβαίνοντας σε προσλήψεις 7.150 Εργαζομένων.