«Κλείδωσαν» οι αυξήσεις στο Δημόσιο - Στα 840 ευρώ ο εισαγωγικός μισθός

Κοντά στα 840 ευρώ (από €780 σήμερα) θα είναι από 1ης Ιανουαρίου ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο όπως αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στη Βουλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δεσμευτεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία την αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, θα ανακοινώσει ότι η βάση των μισθών στο Δημόσιο ορίζονται τα 840 ευρώ, από τα 780 ευρώ -αύξηση που αγγίζει το 7%.

Στον μισθό θα συμπεριλαμβάνεται το επίδομα παιδιού, το οποίο είναι επιπλέον 70 ευρώ, δηλαδή ο μισθός φτάνει στα 910 ευρώ. Στην ουσία τα 840 ευρώ είναι η βάση επάνω στην οποία θα υπολογίζονται επιπρόσθετα όλα τα επιδόματα, επιτυγχάνοντας ουσιασικά εξίσωση με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πρακτικά είναι σαν να επανέρχονται τα δώρα στο δημόσιο, καθώς προκύπτουν δύο μισθοί επιπλέον στις τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται και αυξήσεις των επιδομάτων, οι οποίες μπορεί να αγγίξουν το 40%.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τος σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται σε διαβούλευση τη Δευτέρα.