Η Ελλάδα θα «ρίξει» το ευρώ κάτω από το 1 δολάριο

Σημαντική αύξηση θα σημειώσουν οι εκροές κεφαλαίων από την Ευρωζώνη το επόμενο διάστημα, εκτιμά σε νέα της έκθεση η Goldman Sachs, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά ότι το ευρώ θα πέσει κάτω του ενός ευρώ εξαιτίας της αβεβαιότητας στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο Ευρωπαϊκό Νότο.

Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επαναλαμβάνει ότι τους επόμενους 12 μήνες το ευρώ θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 0,95 δολαρίων. «Η Fed θα ακολουθήσει το μονοπάτι της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής. Αντίθετα, η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα χαμηλά επιτόκια, συμβάλλοντας στην αποδυνάμωση του ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η Goldman Sachs εκτιμά πως οι εκροές κεφαλαίων από την Ευρωζώνη θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, παρά τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στον ευρωπαϊκό Νότο αλλά και το διαφαινόμενο deal μεταξύ Ελλάδας – Ευρωζώνης, η Νομισματική Πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει «χαλαρή», ασκώντας πτωτικές πιέσεις στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.

Ως εκ τούτου, συμπεραίνει η Goldman Sachs, έως τον Νοέμβριο του 2015, το ευρώ θα έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 0,95 – 1,00 δολαρίων.