Αυξημένες πωλήσεις και κέρδη για την "Πλαστικά Θράκης"

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα μεγέθη του Ομίλου Πλαστικά Θράκης το 2014, σε σχέση με το 2013. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 278,2 εκατ. ευρώ το 2014 σημειώνοντας αύξηση κατά 10,7%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας έφτασαν τα 6,5 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 161,5%.
Ο  βασικός λόγος ο οποίος συνετέλεσε στη θετική πορεία των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας,  ήταν η αυξημένη ζήτηση κυρίως για τα προϊόντα του κλάδου των τεχνικών υφασμάτων αλλά και του κλάδου της συσκευασίας σε μικρότερο βαθμό. Η βελτίωση του προϊοντικού μίγματος σε συνδυασμό με την αύξηση του όγκου πωλήσεων, η οποία  είχε ως απόρροια τη συγκράτηση των σταθερών δαπανών, οδήγησαν σε αύξηση του περιθωρίου μικτού κέρδους και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης.
Στο χρήση 2014 ο όμιλος χρηματοδότησε επενδύσεις ύψους 13 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων 8,8 εκατ. ευρώ αφορούν επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.
Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων στη χρήση του 2015 τα μεγέθη του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης παρουσιάζουν αύξηση σε επίπεδο κύκλου εργασιών και λειτουργικών κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Παρά τα θετικά μηνύματα του α΄τριμήνου η αβεβαιότητα και η αστάθεια τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον καθιστά δύσκολη τη διαμόρφωση ασφαλών εκτιμήσεων για την εξέλιξη των αποτελεσμάτων του ομίλου για το σύνολο της χρήσης. Στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων η οποία θα λάβει χώρα στις 15 Απριλίου 2015 το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει τη διανομή συνολικού μικτού μερίσματος ύψους 1 εκατ. ευρώ.