Διάλογος για αντισταθμιστικά οφέλη με TAP και Socar

Διάλογο για τα αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να έχει η Ελλάδα από την υλοποίηση του αγωγού ΤΑΡ είχαν την Δευτέρα (09/03) ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΤΑΡ κ. Ίαν Μπράντσοου και ο υπεύθυνος του TAP για την Ελλάδα κ. Ρίκαρντ Σκούφια.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει διάλογος πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα από την κατασκευή και λειτουργία του ΤΑΡ, ο οποίος θα διέρχεται από ελληνικά εδάφη.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί και την Τρίτη (10/03), οπότε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα συναντηθεί με τον ισχυρό άνδρα της SOCAR, τον Αντιπρόεδρο της αζέρικης εταιρείας κ. Ελχάντ Ναζίροφ, ο οποίος έφτασε σήμερα (09/03) στην Αθήνα από το Αζερμπαϊτζάν, και τον Αντιπρόεδρο της BP για το έργο του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου κ. Τζόζεφ Μέρφυ, οι οποίοι θα συνοδεύονται από τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ. Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί και με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη.

Εκτός από τον TAP, στην ατζέντα των συζητήσεων θα τεθεί και η υπόθεση της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) στη Socar. Την Τετάρτη (11/03) η αντιπροσωπεία των Αζέρων θα έχει συναντήσεις με έλληνες επιχειρηματίες.