Θα προσληφθείτε πρώτες

Οι πρώτες που θα προσληφθούν μόλις καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στις εκπροσώπους τους με τις οποίες είχε συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης (04/03).

Η διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει την επαναφορά των οργανικών τους θέσεων αλλά αδιευκρίνιστο παραμένει αν η πρόσληψή τους θα γίνει ως πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εξετάζεται η επιστροφή της αναδρομικής καταβολής του 25% του μισθού που λάμβαναν κατά την περίοδο διαθεσιμότητάς τους.

Υπενθυμίζεται ότι για την επαναπρόσληψή τους είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΟΙΚ όταν και είχε αναφέρει ότι «θα υπάρξει θεαματική μείωση δαπανών, μέσω μείωσης του αριθμού των συμβούλων, για να εξοικονομηθούν πόροι, για να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες του υπουργείου».

Μια πρώτη κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν το αίτημα του Εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στον Άρειο Πάγο να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών ενώ το ίδιο αίτημα, της αναβολής δηλαδή, υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά πληροφορίες και ο δικηγόρος των καθαριστριών, κινήσεις που ερμηνεύονται ως απόφαση να σταματήσει η δικαστική αντιπαράθεση αναμένοντας την διευθέτηση της νομοθετικής εκκρεμότητας και να υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία επαναπρόσληψής τους στο Υπουργείο Οικονομικών.