Συνάντηση Δραγασάκη-Στουρνάρα για ELA και καταθέσεις

Τα αποτελέσματα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συνεχίσει την χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες για δύο εβδομάδες και να αυξήσει το όριο του ποσού το οποίο μπορεί να αντληθεί από τα 65 δισ. ευρώ, στα 68,3 δισ. ευρώ, καθώς επίσης και η πορεία των καταθέσεων, που την τελευταία εβδομάδα έχουν δεχθεί σημαντικές πιέσεις, αναμένεται να απασχολήσουν την συνάντηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα που θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης (19/02) στα γραφεία της αντιπροεδρίας.

Σημειώνεται πως οι κ.κ. Δραγασάκης και Στουρνάρας είχαν συναντηθεί εκ νέου στις 5 Φεβρουαρίου μια ημέρα μετά από την απόφαση της ΕΚΤ να άρει την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων από τις πράξεις χρηματοδότησής της. Ο κ. Στουρνάρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση αυτή είχε αποσαφηνίσει πως η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη και οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δεν θα συνοδεύσει τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο αυριανό Eurogroup.