Ο Βέρνερ Ζιν θεωρεί πως η επιστροφή στη δραχμή είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα

Η επιστροφή στη δραχμή είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα, υποστήριξε ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, μιλώντας στο CNBC.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo εκτίμησε ότι πλέον δεν υπάρχει το ρίσκο μετάδοσης προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και υπογράμμισε ότι αν υπάρξει πρόβλημα με τις ελληνικές τράπεζες το βάρος πέφτει στους “ώμους” της Τράπεζας της Ελλάδος.

“Ήρθε η ώρα για τους πιστωτές της Ελλάδας να αντικρίσουν την αλήθεια”, ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος: “η χώρα έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να πάει σε υποτίμηση ώστε να επανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα. Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό ως πιστωτές και να δούμε την αλήθεια και να μειώσουμε το βάρος για τους Ελληνες”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν γίνεται να λύνονται τα προβλήματα στην Ευρώπη με εξωτερική χρηματοδότηση. “Δεν φτάνουν τα κεφάλαια” δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχτεί να δημιουργηθεί ένα προηγούμενο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάτι τέτοιο θα έχει άμεση επίπτωση στην Ισπανία, όπου το κόμμα των Podemos θα ανέλθει στην εξουσία ζητώντας παρόμοια λύση.