Νέα ρύθμιση για τα χρέη μετά το lockdown – Πιθανό το σενάριο για 48 δόσεις

Πρωτομηνιά με μία θετική είδηση, για τα οικονομικά των φορολογουμένων πολιτών, καθώς εντός του Οκτωβρίου πρόκειται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Mega, ότι το τελικό μοντέλο θα είναι έτοιμο εντός του μήνα και θα κινείται πέραν της υφιστάμενης πάγιας ρύθμισης.

«Προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχουν δυνατότητες να βοηθήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Επί τάπητος τα σενάρια για 48 ή ακόμα και για περισσότερες δόσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται σενάριο για νέα ρύθμιση 48 δόσεων, η οποία θα καλύπτει και όσους έχασαν προηγούμενες ρυθμίσεις λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Στα σχέδια που συζητούνται υπάρχουν και εισηγήσεις και για ρύθμιση με περισσότερες από 48 δόσεις, θεωρείται όμως δύσκολο να προχωρήσουν καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει συμφωνία με τους θεσμούς.

Οι νέες παρεμβάσεις θα αφορούν χρέη προς το Δημόσιο που ανακύπτουν στη διάρκεια της πανδημίας καθώς οι οφειλές της περιόδου του γενικού lockdown την περασμένη άνοιξη παραμένουν παγωμένες έως το τέλος Απριλίου 2021 και στη συνέχεια έχει εξαγγελθεί πως θα ρυθμιστούν σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή 24 έντοκες, με επιτόκιο της τάξης του 2,5%.