Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την διάσωση της Ελλάδας, λέει η CITI

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή εξηγεί ο αναλυτής της Citi, Steve Englander, μετά το άδοξο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup όπου δεν υπήρξε τελικά καμία συμφωνία σχετικά με την επέκταση στο τρέχον πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα.

Για τον αναλυτή της Citi, οι σημερινές θέσεις είναι ότι το Eurogroup θέλει την Ελλάδα να δεχτεί μια παράταση του προγράμματος, ενώ διαπραγματεύονται παράταση της συμφωνίας. Από την άλλη η Ελλάδα θέλει να τους πείσει ότι το τρέχον πρόγραμμα πρέπει να τροποποιηθεί ριζικά – ως εκ τούτου, δεν επιθυμεί επέκταση του προγράμματος.

«Πιστεύουμε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της Ελλάδας μόλις ξεκίνησαν» ανέφερε ο Englander και πρόσθεσε: «Και οι δύο πλευρές θα νιώσουν σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση αν τελικά επικρατήσουν οι δικοί τους όροι στις διαπραγματεύσεις και το σημαντικότερο είναι ότι η άλλη πλευρά θα ενδώσει πιο εύκολα από το να πάει τα πράγματα στα άκρα. Έτσι, παρά τις παρατηρήσεις και από τις δύο πλευρές ότι αυτό δεν είναι θεωρία παιγνίων, η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή».