Σόιμπλε: Εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα

Σοβαρές επιφυλάξεις ως προς το αν θα βρεθεί η χρυσή τομή με την Ελλάδα σήμερα στο Eurogroup εξέφρασε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο DLF σχετικά με το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα δήλωσε ότι «από ό, τι έχω ακούσει ως προς τις τεχνικές συνομιλίες το Σαββατοκύριακο, είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά θα λάβουμε μια έκθεση σήμερα και, στη συνέχεια, θα δούμε».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στον ίδιο δρόμο και να συνεχίσει την ίδια πορεία με πριν. Παράλληλα, τόνισε πως η Γερμανία δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αλλά η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα θα έπρεπε να εκπληρώσει «το ελάχιστο των απαιτήσεων».

«Λυπάμαι για τους Έλληνες» δήλωσε ο Σόιμπλε, ο οποίος έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης. «Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».