Βαρουφάκης: "Την Τετάρτη η ολοκληρωμένη πρόταση για το χρέος"

«Θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση (για το χρέος της Ελλάδας) την Τετάρτη» δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφερόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Τετάρτης, στην οποία παρόντες θα είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου.

Αργότερα το απόγευμα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση θα γίνει αναλυτική συζήτηση για τη στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών εν όψει του Eurogroup της Τετάρτης και της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Εν τω μεταξύ την πρώτη επίσημη συνάντηση είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με πολυμελές κλιμάκιο του Οίκου Lazard που αναλαμβάνει την υποστήριξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές για τα θέματα χρέους και της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Με την κίνηση αυτή η Αθήνα επιχειρεί να οργανώσει και να εξελίξει την στρατηγική της, εν όψει του κρίσιμου έκτακτου συμβουλίου Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Τετάρτης, με στόχο την αμφισβήτηση των σκοπών των δανείων και της Τρόικας, στα θέματα του δημοσίου χρέους.

«Όταν πας στο δικαστήριο, χρειάζεσαι τους καλύτερους δικηγόρους» έλεγαν συνομιλητές του κυρίου Γιάνη Βαρουφάκη.

Πριν μία εβδομάδα ακριβώς, στις 31 Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοίνωσε την πρόσληψη της εταιρίας χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD ως συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.