Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προανήγγειλε η Έλενα Κουντουρά

Στα εγκαίνια της έκθεσης HORECA, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, προανήγγειλε τη λήψη μέτρων αποκατάστασης αλλά και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και η Γενική Συνέλευση των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Η κυρία Κουντουρά επεσήμανε ότι η χώρα γυρνάει σελίδα και αφήνει πίσω τις πολιτικές σκληρής λιτότητας ενώ παράλληλα ανέπτυξε τα πρώτα σχέδια της κυβέρνησης για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στον τουρισμό και δεσμεύτηκε προσωπικά για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για το 2015 υπάρχουν οι προϋποθέσεις η χρονιά να είναι καλύτερη από το 2014 εκτίμησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος και σημείωσε ότι ο κλάδος θα σταθεί και στη νέα πολιτική ηγεσία.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), Γιώργος Τσακίρης, τόνισε πως “θα παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης μέσα από το θεσμικό του ρόλο ως συμβούλου της πολιτείας”.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στον παγκόσμιο και ελληνικό τουρισμό, αλλά και τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας για το 2014, του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.