Με βραβείο επιστρέφει η μαθητική επιχείρηση από την Καλαμάτα από τον διαγωνισμό JA Europe!

Η Helm.e.t. κατέκτησε το βραβείο Best Business Philosophy και είναι στους 9 μεγάλους νικητές του 29ου Πανευρωπαϊκού Τελικού «Company Of The Year Competition 2018» του JA Europe

 

Αφήνοντας πίσω της χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Ισπανία, η ελληνική μαθητική επιχείρηση «Ηelm.e.t.» από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, κατάφερε να κατακτήσει το βραβείο Best Business Philosophy και να είναι στις 9 καλύτερες Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις από τις 39 που συμμετείχαν στον 29ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε με το Junior Achievement Σερβίας και ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με μια λαμπρή τελετή βραβεύσεων στο Expo Center στο Βελιγράδι. «Τα παιδιά είχαν μια ξεχωριστή ιδέα, και όλοι μιλούσαν για το «έξυπνο κράνος» της Ελλάδας», δήλωσε η Επίτιμη Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Είναι πολύ σημαντικό το βραβείο που κέρδισαν.  Όλοι στο ΣΕΝ/JA Greece τους συγχαίρουμε θερμά και θα είμαστε δίπλα τους και για τη συνέχεια», τόνισε η κα Παναγιωτοπούλου.

Helm.e.t. με τον διευθυντή της ΤΕLEGROUP και την κα. Λίτσα Παναγιωτοπούλου

Το «έξυπνο κράνος» των παιδιών, που δεν επιτρέπει στη μοτοσυκλέτα να ξεκινήσει εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του, εντυπωσίασε από την πρώτη μέρα του διαγωνισμού, στις 16 Ιουλίου, και ήταν στα  φαβορί. Το βραβείο «Καλύτερης Εταιρικής Φιλοσοφίας»  είναι ένα από τα 6 βραβεία των μεγάλων εταιρειών-χορηγών του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement και το απένειμε ο Διευθυντής της Telegroup, της μεγαλύτερης εταιρείας Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βρατόνιτς Γκλιγκορόγιεβιτς. Η Helm.e.t. ήταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε βραβείο στη ροή της εκδήλωσης, και ο ενθουσιασμός της ελληνικής αποστολής ήταν μεγάλος. «Επιλέξαμε την Helm.e.t γιατί είναι μια εξαιρετική επιχείρηση που πληροί ακριβώς τα κριτήρια αυτού βραβείου, να λύνει ένα κοινωνικό πρόβλημα με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας και να έχει προοπτική για την παγκόσμια αγορά», τόνισε ο κ. Βρατόνιτς Γκλιγκορόγιεβιτς δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά.

Το περίπτερο της Helm.e.t. στο Βελιγράδι

Η Διευθύντρια Πωλήσεων της Helm.e.t, μαθήτρια της Β’ Λυκείου Θάλεια Ανδριανού, καταχειροκροτήθηκε για την ευστροφία και το ήθος της καθώς παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Zήσαμε μια υπέροχη εμπειρία! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μας που μας υποστήριξαν, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece αλλά και το JA Europe για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετέχουμε σε αυτό το διαγωνισμό. Όλοι θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες για να βγάλουν χρήματα, όμως οι επιχειρήσεις δεν δημιουργούνται μόνο να κερδίζει κάποιος λεφτά, αλλά κυρίως για να κερδίζει εμπειρίες και γνώσεις», είπε μετά τη βράβευση της ομάδας η Θάλεια.

Δείτε το βίντεο:  https://www.facebook.com/stavroula.kokkali/videos/10217139026970368/

 

Οι Helm.e.t. με τις καθηγήτριές τους και τον κ. Τζικόπουλο

«Αυτό το σημαντικό βραβείο έδωσε ώθηση στα παιδιά να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece κ. Αργύρης Τζικόπουλος και τόνισε: «Μας έκαναν όλους πολύ υπερήφανους που ξεχώρισαν ανάμεσα σε τόσες πάρα πολύ καλές μαθητικές επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη. Περιμένουμε πολλά ακόμα από αυτή την καταπληκτική ομάδα».

Πολύ υπερήφανοι για τους μαθητές τους δήλωσαν και οι εξαιρετικοί καθηγητές τους που τα συνόδευσαν στο Βελιγράδι και στάθηκαν δίπλα τους όλη τη σχολική χρονιά, η κα Σταυρούλα Κόκκαλη, οικονομολόγος, υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ο κ. Κωνσταντίνος Κοτταρίδης, Εικαστικός, υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», η κ. Ευανθία Λουμπρούκου, καθηγήτρια Αγγλικών και η κ. Ελένη Λεμπέση, Χημικός.

 

Τα βραβεία του Πανευρωπαϊκού Mαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας 2018 του JA Europe

 

Τα υπόλοιπα βραβεία των χορηγών του Junior Achievement της AΤ&Τ, της Citi, της Delta, της FedEx και της ManPower κέρδισαν η Πορτογαλία, η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, η Λετονία και η Νορβηγία.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού κέρδισε η «μαθητική επιχείρηση» SureLight από τη Μεγάλη Βρετανία, με ένα «έξυπνο» κόκκινο φως ποδηλάτου που «καταλαβαίνει» όταν ο ποδηλάτης κόβει ταχύτητα ή πατάει φρένο και ανάβει προειδοποιώντας τους οδηγούς που τον ακολουθούν. Η μαθητική εταιρεία επιβραβεύθηκε για το λεπτομερές business plan και την μεγάλη ανταπόκριση του προϊόντος στην αγορά. Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η OKelvin από την Ιταλία με μία ετικέτα που δείχνει εάν το κρασί είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία και το τρίτο η Bugman’s Best από τη Φιλανδία με μπάρες δημητριακών που περιέχουν… σκαθάρια.

Ο Πανευρωπαϊκός Τελικός του JA Europe του 2019 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Λίλ της Γαλλίας.

 

Κεντρική φωτό: Helmet με στελέχη ΣΕΝ JA GREECE