ΕΦΚΑ: Δουλειά όλο το Σαββατοκύριακο για τις συντάξεις για να σωθούν τα 800 εκατ. ευρώ της υποδόσης

Επί ποδός οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μετά από επιστολή του διοικητή που τους επισημαίνει ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν γίνει μαζικές απονομές συντάξεων.

Η έκδοση συντάξεων έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά, χιλιάδες συνταξιούχοι είναι σε αναμονή, αλλά το κυριότερο, είναι στα προαπαιτούμενα των δανειστών ώστε να εκταμιευτεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ.

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης ζητά με επιστολή που έστειλε χθες στους διευθυντές των υπηρεσιών, να έχουν ολοκληρώσει τη Δευτέρα τις απονομές συντάξεων ώστε την Τρίτη να γίνει η εμβόλιμη απονομή τους.
Όπως αναφέρει μάλιστα τα στοιχεία αυτά θα παρουσιαστούν στα κλιμάκια των θεσμών:«θα δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με περίοδο αναφοράς 30/9 και 10/10 αντίστοιχα» και προσθέτει ότι «το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών σας θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας μας».
Γι’ αυτό και ζητά να εργαστούν όλοι οι αρμόδιοι εντατικά όλο το Σαββατοκύριακο:
«Σήμερα 5 Οκτωβρίου και αύριο 6 θα εκδώσετε και θα οριστικοποιήσετε όσες περισσότερες υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο ΟΠΣ – ΕΦΚΑ (εκτός των προσωρινών) και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη χρηματοδότηση, αξιοποιώντας την υπερωριακή απασχόληση και τη λειτουργία των κλιμακίων απονομής συντάξεων», και προσθέτει: «Από το Σάββατο 7/10 έως και τη Δευτέρα 9/10, αξιοποιώντας και τις ημέρες του Σαββατοκύριακου, να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων».
Ακόμη ο κ. Μπακαλέξης σημειώνει στην επιστολή του, ότι για το Σαββατοκύριακο που θα εργαστούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα υπάρξει αντάλλαγμα με άδεια τον επόμενο μήνα.