Koμισιόν: Τα επιδόματα που καταργήθηκαν ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης

Μετά τη χθεσινή “βόμβα” του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ότι η υπερφορολόγηση ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, η Επίτροπος Απασχόλησης Marianne Tyssen, φέρνει νέα αναστάτωση δηλώνοντας ότι και οι παροχές που καταργήθηκαν ήταν επίσης επιλογή της.

Η δήλωσή της ήρθε ως απάντηση σε ερώτημα του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή. Στην ερώτησή του, ο Ν. Χουντής αναφερόταν στην πρόσφατη κατάργηση τεσσάρων προνοιακών επιδομάτων που αφορούσαν τη στήριξη φτωχών και απροστάτευτων παιδιών αλλά και στήριξη νεοεισερχόμενων νέων στην αγορά εργασίας και ζητούσε την ανάκληση αυτών των αποφάσεων.
Και κ. Thyssen, αρμόδια Επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ένταξης, είπε ότι: «οι συγκεκριμένες παροχές που καταργήθηκαν, επιλέχθηκαν από τις Ελληνικές αρχές, διότι ήταν μικρής κλίμακας και δαπανηρές στη διαχείρισή τους, η παρακολούθησή τους ήταν ανεπαρκής και υπήρχε επικάλυψη σε μεγάλο βαθμό με τις βασικές οικογενειακές παροχές, καθώς και με το σύστημα του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης που θεσπίστηκε πρόσφατα”, τόνισε ότι, “η κατάργηση αυτών των ειδικών παροχών αποτελεί μέρος αυτής της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων … που έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την επικέντρωση στους φτωχότερους, ιδίως με την εισαγωγή του νέου συστήματος, του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης».