Κομισιόν για αποχώρηση Eldorado: Κρίσιμο για την Ελλάδα να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον

Η εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, όπως αυτά προβλέπονται στο πρόγραμμα προσαρμογής, είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, επεσήμανε σε αυστηρό τόνο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, ερωτηθείς σχετικά με την αναστολή των εργασιών της Eldorado Gold από την Ελλάδα.

Ο κ. Βίντερσταϊν, στη σημερινή ενημέρωσης Τύπου, ξεκαθάρισε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας με μέτρα που βελτιώνουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον είναι κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της χώρας και τη μείωση της ανεργίας.

«Το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής περιλαμβάνει έναν ευρύ κατάλογο μέτρων ακριβώς για αυτόν τον σκοπό» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτά τα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν.

Ωστόσο, δεν έκανε κανένα σχόλιο για την απόφαση της καναδικής εταιρίας, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει αποφάσεις επιχειρήσεων.