Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Στο σφυρί περιουσίες με ένα μόνο κλικ!

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βροντοφώναζε κάποτε “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” ως κυβέρνηση όμως εγκαινιάζει την ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων, βγάζοντας στο δρόμο χιλιάδες κόσμο!

Στο εξής, οι τράπεζες θα μπορούν να βγάζουν στο σφυρί ακίνητα μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας, τρεις φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή – ενώ μέχρι σήμερα οι πλειστηριασμοί διενεργούνταν μία μέρα την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη.

Οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι ανά τη χώρα έχουν ενημερωθεί σχετικά αφού το σύστημα είναι 100% έτοιμο να εφαρμοστεί, μετά από μια σειρά δοκιμών που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι.

Βασικός στόχος είναι οι πλειστηριασμοί να διεξαχθούν σε φουλ ρυθμούς μέχρι και τα Χριστούγεννα, με τις διαδικασίες να ξεκινούν ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι πρόκειται για επιθυμία των δανειστών που θεωρούν ότι έτσι θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα ευνοηθούν τόσο η βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος όσο και της οικονομίας.

Πώς θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί;

Δεκαπέντε μέρες μετά την κατάσχεση, θα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού η δημοπρασία μέσω ίντερνετ, και θα μπορούν συμμετέχουν ενδιαφερόμενοι από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό. Κατόπιν, μέσα σε διάστημα 5 ημερών, το κινητό περιουσιακό στοιχείο θα πρέπει να παραδίδεται στον υπερθεματιστή. Σε περίπτωση που η δημοπρασία αφορά σε ακίνητο περιουσιακό στοιχείο, η προθεσμία είναι οι 12 μέρες.

Κι είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει και με το παραπάνω το μέτρο, αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες κόσμου, που οι πλειστηριασμοί πλέον δεν θα γίνονται μόνο σε ώρες ωραρίου του Δημοσίου, το πρωί, αλλά θα ξεκινούν από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. ή εναλλακτικά από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.!