Έρευνα: Απογοητευμένοι οι νέοι - Οι μισοί 18-35 ετών συντηρούνται απ' τους γονείς

Από τους γονείς τους ή από άλλους συγγενείς τους,  συντηρούνται οικονομικά σχεδόν οι μισοί Ελληνες νέοι ηλικίας από 18 έως 35 ετών, όπως προκύπτει από έρευνα της διαΝΕΟσις για την ανεργία των νέων και τις διαγενεακές σχέσεις στην Ελλάδα, ενώ μόλις το 15% αυτών προσδοκά ότι θα βρει δουλειά μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

 

 

Ταυτόχρονα από την έρευνα της διαΝΕΟσις προκύπτει ότι μόνο το 15% των άνεργων νέων θεωρούν αρκετά ή πολύ πιθανό να βρουν δουλειά τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 41% δηλώνει έτοιμο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να δουλέψει.

 

 

 

Παράλληλα, οι Έλληνες νέοι δείχνουν λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκο σε σχέση με τους γονείς τους, εμπιστεύονται λιγότερο τους θεσμούς, συμμετέχουν σε λιγότερες συλλογικές δράσεις και υιοθετούν μια πιο παθητική στάση απέναντι στην απασχόληση και το μέλλον τους.

 

 

 

Κάποιοι εξίσου σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι και τα  παρακάτω:

Το 29% των νέων πιστεύουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα είναι χειρότερο από αυτό των γονιών τους. Μάλιστα, την ίδια γνώμη εκφράζει και το 55% των γονέων τους.
Το 41% των νέων δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά, ενώ το το 46% σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.