DW: Συνολική συμφωνία αλλιώς πάμε για έκτακτο Eurogroup

Λίγα 24ωρα μετά την ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο των νέων σκληρών μέτρων του μνημονίου, κι ενώ στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για μια συμφωνία στο Eurοgroup, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τις πιέσεις, κρατώντας αρνητική στάση στο ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου, σε ερώτηση της εφημερίδας Bild σχετικά με περαιτέρω ελαφρύνσεις ή επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων, δήλωσε: «Δεν επίκεινται τέτοια μέτρα για το χρέος».

Στο μεταξύ, μέχρι το Δευτέρα το μεσημέρι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και τεχνοκράτες, που συμμετέχουν στις εντατικές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα, ώστε να το υποβάλουν για εξέταση στο Eurogroup.

Σε περίπτωση όμως που δεν επιτευχθεί συνολική συμφωνία τη Δευτέρα, αξιωματούχος της ΕΕ εκτιμά ότι θα πρέπει να συγκληθεί ένα έκτακτο Εurogroup, που δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τη μεθεπόμενη τακτική συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου.

Πηγή: Deutsche Welle