Σαπέν: Δεν μπορεί κανείς να ζητεί τα πάντα από την Ελλάδα

Στην ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αναφέρθηκε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μετά το πέρας των συναντήσεών του με τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Δημήτρη Παπαδημητρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι, «δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα πάντα σε μια Ελλάδα που έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες».

Ειδικότερα ο Σαπέν ανέφερε ότι, «το ΔΝΤ είναι μεν απαραίτητο, αλλά θα πρέπει κι αυτό να είναι προσεκτικό στις απαιτήσεις του και πρόσθεσε σχετικά με τη συμμετοχή του ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ότι «το ΔΝΤ συμμετέχει από το 2010 στο ελληνικό πρόγραμμα, εάν αποχωρήσει θα θιγεί η αξιοπιστία, άρα θα πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες συμφωνίες με το ΔΝΤ. Και εδώ, η Γαλλία δρα ώστε όλοι να επιδείξουν κατανόηση”.

%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%851

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για μια συμφωνία με τους θεσμούς πριν τις 20 Μαρτίου, απάντησε ότι «εύχεται», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι η Γαλλία είναι εδώ για να διευκολύνει τα πράγματα και για να δείξει στον καθένα και ειδικότερα στους θεσμούς ότι έχει φτάσει ο καιρός να επιτευχθεί συμφωνία. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών παρατήρησε επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, όμως θα πρέπει να το νιώσει ο λαός και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις.

%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας συναντάται αυτή την ώρα με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.