Από το Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά και αυτό φαίνεται και στην δημοσκόπηση-βόμβα που δημοσίευσε σήμερα το γερμανικό περιοδικό Stern.
Πέρυσι σε αντίστοιχη έρευνα μόλις το 33% των Γερμανών τάσσονταν υπέρ του Grexit, ενώ σήμερα το ποσοστό αγγίζει το 52%. Είναι ολοφάνερο ότι τα νέα δεδομένα επηρέασαν πολύ την στάση του γερμανικού λαού, που όλο και περισσότερο κλίνει προς την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Stern, το 53% των Γερμανών πολιτών θεωρούν ότι θα ήταν σωστή η διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της συνέχισής της,
Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσεται το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 47% την απορρίπτει.
Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται το 52% των Γερμανών, έναντι του 42% αυτών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ. Υπέρ του Grexit τάσσονται κατά 75% οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).
Δημοσκόπηση FAZ τον Μάρτιο του 2016
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρσι μόνο το 33% των Γερμανών πολιτών ήταν υπέρ του Grexit.
Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση που είχε κάνει τον Μάρτιο του 2016 η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) προέκυπταν τα εξής:
Όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας η πλειοψηφία των Γερμανών τασσόταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε ποσοστό 59%, ενώ σήμερα μόνο το 33% τάσσεται υπέρ της εξόδου της.
Η δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε και την οποία διεξήγαγε για λογαριασμό της το βρετανικό Ινστιτούτο YouGov τον Μάρτιο του 2016, το 49% των Γερμανών τάσσονταν πλέον σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μόνο το 33% υπέρ της εξόδου της.
Παρατίθεται δε και συγκριτικός πίνακας των περυσινών δημοσκοπήσεών της, σύμφωνα με τις οποίες τον Μάρτιο του 2015 τασσόταν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη μόνο το 23% των Γερμανών πολιτών και το 59% κατά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου πακέτου βοήθειας, τασσόταν υπέρ της παραμονής ήδη το 40% και κατά το 41%.