Τα γυρίζει τώρα ο Σόιμπλε: Δεν απείλησα ποτέ με Grexit

Στροφή κάνει τώρα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφκαγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι ποτέ δεν απείλησε την Ελλλάδα με Grexit, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους σε σχέση με την πορεία του ελληνικού προγράμματος, μία μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup.

«Δεν απείλησα με Grexit» υποστηρίζει τώρα ο “σκληρός” της Γερμανίας, απευθυνόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Ο Β.Σόιμπλε, δεν δέχτηκε ότι απείλησε με έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει να υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

«Ποτέ δεν απείλησα (με Grexit)» επανέλαβε με έμφαση, λίγο πριν το κανάλι αναμεταδώσει πρόσφατα σχόλια του Γερμανού υπουργού για την Ελλάδα, στα οποία εμφανιζόταν να λέει ότι «δεν έχει ξεπεράσει το σημείο καμπής», επίσης ότι «πρέπει να παραμείνουν οι πιέσεις» και πως «δεν θα μπορεί να παραμείνει στη νομισματική ένωση».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, αφού το κανάλι μετέδωσε τα επίμαχα στιγμιότυπα, που δήλωναν ακριβώς τ’ αντίθετα, επιχείρησε να τα “μαζέψει”, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις του αυτές, είναι το μήνυμα που λαμβάνει η Ελλάδα από παντού, από το ΔΝΤ έως τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ: «Εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχει προβλήματα. Εάν δεν τις κάνει, θα έχει», λησμονώντας πως εκείνος ήταν που έφερε στο τραπέζι την πρόταση για Grexit το 2015, κάτι που δεν υιοθέτησε τότε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο» ανέφερε εκπλήσσοντας τους πάντες, αφού τέτοιες τοποθετήσεις δεν συνηθίζονται από τον κ. Σόιμπλε.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον δημοσιογράφο Thomas Baumann, εκτίμησε ότι το ΔΝΤ θα μετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα.