Σε άλλο μήκος κύματος ο Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία

Εφικτή θεωρεί την συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogoroup της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε δηλώσεις του που βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από αυτές του πρόεδρου του Eurogorup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ντάισελμλουμ νωρίτερα δήλωσε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ εδώ).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ντομπρόβσκις κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις, η Κομισιόν είναι έτοιμη να εργαστεί ενεργά για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο ίδιος προσέδωσε παράλληλα, βαρύνουσα σημασία στην ανάγκη διατήρησης της χώρας εντός της τροχιάς του προγράμματος και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να στηρίξουμε τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας».

«Θέλουμε να κάνουμε πιο πολλά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» επανέλαβε και κατέστησε σαφές ότι «η συμφωνία είναι εφικτή, αν όλες οι πλευρές κάνουν μία προσπάθεια».

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους για το 2016, βρίσκεται στη σωστή τροχιά για το 2017, ενώ για το 2018 υπάρχει μία μικρή απόκλιση.

«Θα ήταν κρίμα να μην κάνουμε αυτό το βήμα (σ.σ. ολοκλήρωση αξιολόγησης), ώστε η χώρα να παραμείνει στην τροχιά του προγράμματος»πρόσθεσε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί – συνεπής στη γραμμή και των υπόλοιπων ευρωπαίων αξιωματούχων – στην αναγκαιότητα συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα.