ESM: Αναγκαίο το ΔΝΤ για την Ελλάδα - Πρέπει να μετάσχει & οικονομικά στο πρόγραμμα

Σε νέα δήλωση σχετικά με τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), τονίζοντας ότι η παραμονή του σε αυτό, έχει να κάνει και με την οικονομική ενίσχυση της χώρας μας.

Η παραπάνω διευκρίνιση έγινε μέσω Twitter αναφορικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ: «Για τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα: Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM ήταν πολύ σαφής ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει πλήρως δεσμευμένο στην Ελλάδα και οικονομικά», ανέφερε η ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 30/1, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η συμμετοχή του Ταμείου είναι απαραίτητη για την Ελλάδα, καθώς χωρίς αυτή δεν πρόκειται να εκταμιευθεί καμία δόση στη χώρα.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε πως ο Κλάους Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν χρειάζεται να συμμετέχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, ωστόσο είναι απαραίτητη η υποστήριξή του σε τεχνικό επίπεδο.