ΤτΕ: Κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαρροής καταθέσεων διαβεβαιώνουν ανώτερα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και τονίζουν ότι «οι όποιες εκροές είναι απολύτως συγκρίσιμες με τις περσινές και απολύτως συνδεδεμένες με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες και τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό».

Όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη «πάντα τα Χριστούγεννα παρατηρούνται αυξημένες αναλήψεις και γι’ αυτό στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν υπάρχει συναγερμός για τις καταθέσεις».
Παράλληλα προειδοποιούν ότι ο ντόρος που γίνεται γύρω από αυτό το θέμα δεν ωφελεί και σημειώνουν ότι «το επικρατούν κλίμα διχασμού δεν βοηθά την σταθερή πορεία προς τις εκλογές, αν μάλιστα διατηρηθεί και επιταθεί είναι ικανό να σκοτώσει τη χώρα».
Ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι «πρόβλημα καταθέσεων δεν υπάρχει, αλλά αυτό που απασχολεί ιδιαιτέρως είναι οι ταμιακές ανάγκες του Δημοσίου, οι οποίες πιέζονται  εξαιτίας τη μη καταβολής των δόσεων του προγράμματος».
Τα ίδια στελέχη καλούν τα κόμματα να συζητήσουν ήρεμα και οργανωμένα, χωρίς υπερβολές και πάντα στη βάση των πραγματικών προβλημάτων της χώρας, τα οποία και γνωστά είναι και ευθέως είναι συνδεδεμένα με τις εσωτερικές αδυναμίες και τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα. Απ΄αυτές, διευκρινίζουν, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, όποιος κι αν είναι ο νικητής των εκλογών.