Κλείσιμο της αξιολόγησης & συμφωνία για το χρέος "βλέπει" ο Μοσκοβισί

Λίγο πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ, στην οποία εκφράζει μεταξύ άλλων την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και την εκτίμησή του ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά και μια συμφωνία για το χρέος είναι κοντά.

Ο Πιερ Μοσκοβισί  δήλωσε πως είναι σε θετική κατεύθυνση οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση. “Είμαι πεπεισμένος ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση του ελληνικού προγράμματος, σε φάση επιτυχίας”. “Γνωρίζω”, ανέφερε, “ότι απαιτείται προσπάθεια από τον ελληνικό λαό, το έχω συνειδητοποιήσει αυτό, αλλά νομίζω ότι η ανταμοιβή είναι μέσω της ανάπτυξης, της εμπιστοσύνης και των θέσεων εργασίας”.

“Ελπίζω ότι μία συμφωνία για το χρέος είναι προ των πυλών» πρόσθεσε. «Αν οι ελληνικές Αρχές αναλάβουν τις ευθύνες τους -και φαίνεται ότι τείνουν να το κάνουν- τότε πρέπει και εμείς να αναλάβουμε τις δικές μας».

“Εγώ υποστηρίζω μία συνολική συμφωνία έως το τέλος αυτού του χρόνου. Γνωρίζω ότι το μονοπάτι είναι στενό, αλλά νομίζω ότι υπάρχει τρόπος για την επιτυχία» σημείωσε.