Ο Ρέγκλινγκ στο στρατόπεδο Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέους

Για τουλάχιστον δέκα χρόνια η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα χρέους, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σε μια προσπάθεια να παρατείνει τις σχετικές συζητήσεις παρά το γεγονός ότι τόσο η χώρα όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζουν την ανάγκη για άμεση ρύθμιση.

«Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρει η Wall Street Journal.

Συνεχίζοντας ο ίδιος ξεκαθάρισε τη θέση του, τονίζοντας ότι «είμαι μάλλον στο πλευρό του Σόιμπλε, παρά της Λαγκάρντ».

Ενώ πέρυσι το ελληνικό χρέος άγγιξε το 180% του ΑΕΠ, ο επικεφαλής του ESM επισήμανε πως αυτό «δεν έχει σημασία όταν οι τόκοι που πληρώνονται κάθε χρόνο είναι 1%, χάρη στα χαμηλότοκα δάνεια στήριξης που έχουν προσφέρει οι Ευρωπαίοι εταίροι».

Η Αθήνα σήμερα πληρώνει λιγότερα για το χρέος της, σε σχέση με τη Γαλλία και το Βέλγιο, δήλωσε ο Ρέγκλιγκ, σημειώνοντας επίσης ότι αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα». «Αυτή είναι η αλληλεγγύη της Eυρωζώνης προς την Ελλάδα, είναι ήδη εκεί, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο».

Παράλληλα, ο Ρέγκλιγκ τόνισε ότι δεν αναμένει η Ελλάδα να χρειαστεί ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης μετά το τρέχον πρόγραμμα που λήγει το 2018.