Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τέλη,ΕΝΦΙΑ, Ε9

Τέλος χρόνου για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της υποβολής διορθωτικών δηλώσεων ακινήτων.

Δύο ημέρες ακόμα έχουν στη διάθεσή τους εκατομμύρια φορολογούμενοι για να κλείσουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Μεθαύριο, 31 Δεκεμβρίου, λήγει η προθεσμία για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, καθώς και η αντίστοιχη προθεσμία για την πληρωμή της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Μία ημέρα νωρίτερα, αύριο, κλείνουν οι ηλεκτρονικές πύλες του Taxisnet για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων ακινήτων.

Οι διορθώσεις στο Ε9 της τελευταίας πενταετίας προσεγγίζουν πλέον τα τρία εκατομμύρια, ενώ ακόμα και αν αφορούν το έτος 2010, εντός της προθεσμίας, διενεργούνται χωρίς την επιβολή προστίμων.

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επί του παρόντος κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το ενδεχόμενο παράτασης προθεσμιών και οι πιεστικές διορίες αναμένεται να δημιουργήσουν ουρές στις τράπεζες για την εξόφληση των οφειλών αλλά και στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων.

Υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στις τράπεζες χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο και την Ταυτότητα Οφειλής, δίνοντας μόνο τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους. Αρκετές τράπεζες μάλιστα δίνουν στους πελάτες τους μέσω web banking τη δυνατότητα να εξοφλούν τα τέλη κυκλοφορίας συμπληρώνοντας μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Πηγή: http://www.7imeres.gr/%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-31-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/