Διοικητής ΟΑΕΕ: Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει εισφορές, να πάει στη Βουλγαρία

Έντονες αντιδράσεις στον χώρο των επιχειρηματιών προκάλεσε η φερόμενη πρόταση του διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη να μετεγκαστασταθούν στη Βουλγαρία όσοι επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ο διοικητής του ΟΑΕΕ βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Φλώρινα και στη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Σε συζητήσεις που είχε με τοπικούς φορείς ρωτήθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής’, πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος. Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε στους επιχειρηματίες αν το θεωρούν πατριωτικό, να πάρουν την οικογένειά τους και να πάνε στη Βουλγαρία.

Πάντως, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο κ. Τσακίρης υποστήριξε ότι παρερμηνεύθηκε η δήλωσή του, καθώς –όπως δήλωσε- αυτό που ήθελε να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΕΕ Δ. Τσακίρη ότι «όποιος δεν μπορεί να πληρώσει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι «αυτός που λέει να πάμε στη Βουλγαρία μπορεί να πάει και μόνος του άμα θέλει». Η κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε σε ακόμη πιο έντονο ύφος προτρέποντας τον κ. Τσακίρη να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία και υπογράμμισε ότι «δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε». Καταλήγοντας ο κ. Μανιός επεσήμανε πως «όταν κάποιος είναι διοικητής σε έναν οργανισμό δεν μπορεί να λέει άμα δεν σου αρέσει φύγε, αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική λογική».