Στεργιούλης (ΕΛ.ΠΕ): Σε περίοδο κρίσης, ο Όμιλος προχώρησε σε επενδύσεις 3 δισ. ευρώ

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πετρελαϊκός κλάδος στο δύσκολο ευρωπαϊκό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον, αλλά και την επιτυχή προσαρμογή του ομίλου ΕΛ.ΠΕ στην ακόμη δυσκολότερη ελληνική οικονομική πραγματικότητα, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, σε χαιρετσμό του στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κλάδος μας, μετά από μία περίοδο μακράς και βαθιάς κρίσης, στέκεται αναμφισβήτητα μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του, καθώς έχει να αντιμετωπίσει ένα αβέβαιο μέλλον, με περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Στεργιούλης.

Στο περιβάλλον αυτό, συνέχισε, “εκτός από το να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Διύλισης, ο Όμιλός μας βρέθηκε, επίσης, αντιμέτωπος με τον τεράστιο αντίκτυπο μιας παρατεταμένης, βαθιάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η οποία οδήγησε σε πτώση πάνω από 40% στην εγχώρια ζήτηση προϊόντων πετρελαίου, επιβάλλοντας μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές”.

“Ωστόσο”, τόνισε ο κ. Στεργιούλης, “σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, ο Όμιλος ΕΛΠΕ κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και όχι μόνο να συνεχίσει τη λειτουργία των 3 διυλιστηρίων του, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και τις επιδόσεις τους, αλλά επίσης να προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων διατέθηκαν στην αναβάθμιση των διυλιστηρίων”.

“Σήμερα, ο Όμιλος ΕΛΠΕ είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της οικονομίας της Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των ελληνικών εξαγωγών και απασχολεί πάνω από 3.300 εργαζομένους σε 6 χώρες, επενδύοντας συνεχώς στην εξέλιξή τους. Πέραν τούτου, ο Όμιλος υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας με πολλούς τρόπους στην τόνωση της εθνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα βασικά σημεία από τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών εδώ:

stergioulis