Μπ. Κερέ: Αναζητούμε λύση για βιώσιμο χρέος και πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Σοβαρές προσπάθειες καταβάλλονται από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης προκειμένου να βρεθεί μία λύση ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος και να διατηρηθεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα υπογράμμισε σήμερα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μία συζήτηση στο Eurogroup σχετικά με τα μέτρα που χρειάζονται για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», ανέφερε ο κ. Κερέ στη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι «προσβλέπουμε σε μία λύση η οποία θα καθησυχάσει τις αγορές, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δυναμική του δημόσιου χρέους, θα επιτρέψει την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και θα αποκαταστήσει την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018, χωρίς να υπονομεύσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν μία ισχυρή δέσμευση στους στόχους και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του προγράμματος.