Reuters: Δυσαρεστημένος ο Σόιμπλε με την πρόοδο της Ελλάδας

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν τη Δευτέρα ότι η Ελλάδα έχει φέρει εις πέρας την “αποστολή” της για τα 15 προαπαιτούμενα. Όλοι; Όχι όλοι…

Υπήρξε κάποιος ανάμεσα στα μέλη του Eurogroup που δεν ήταν ικανοποιημένος με την πρόοδο και ονομάζεται Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δημοσίευμα του Reuters, αναφέρει ότι κυρίως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών αλλά και κάποιοι ομόλογοί του, υποστήριξαν ότι η Ελλάδα έπρεπε να κάνει ακόμη περισσότερη δουλειά για τα προαπαιτούμενα και ιδιαίτερα με το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

«Όμως βρέθηκε ένας συμβιβασμός, μεταθέτοντας την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων στη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος», αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, για το Eurogroup το οποίο άναψε το “πράσινο φως” μόνο για το 1,1 από τα 2,8 δισ. ευρώ.

Ωστόσο η ανακοίνωσή του Eurogroup δίνει σαφείς οδηγίες προς τη χώρα μας, τονίζοντας ότι προτεραιότητα για την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει ο διορισμός των μελών του συμβουλίου του Υπερταμείου, ανάμεσά τους οι θέσεις του προέδρου και του CEO. Παράλληλα, τονίζει ότι το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να γίνει πλήρως λειτουργικό πριν από το τέλος του 2016, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.