Τσακαλώτος: Θέλουμε οι Έλληνες να είναι υπερήφανοι για τους συμβιβασμούς μας

Για τη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, την ανάπτυξη και άλλα εθνικά οικονομικά ζητήματα μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών στο commonality.gr. Πρόκειται για το site που προβάλει τις απόψεις της εσωκομματικής τάσης των «53» της οποίας είναι μέλος και ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Υπουργός ζήτησε από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπερήφανοι για τους συμβιβασμούς που έχει κάνει η χώρα: «Θέλουμε το 2018, κάποιος στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο να είναι περήφανος για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς που έκανε τους συμβιβασμούς της -να εξηγήσουμε γιατί χρειαζόταν να γίνουν αυτοί οι συμβιβασμοί- αλλά συγχρόνως να είναι περήφανος γιατί κάναμε αυτό για την πρωτοβάθμια υγεία ή κάναμε αυτό για την υγεία ή κάναμε κάτι για τα δικαιώματα, για τον πολιτισμό» λέει.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι “δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 2008. Και να έχουμε θετικούς ρυθμούς το 2017 και το 2018, δεν θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική».

“Έχω χωρίσει την πολιτική της Κυβέρνησης σε τρεις κουβάδες: Ο ένας είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα. Και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα γιατί γρήγορα θέλουμε να βγούμε από το πρόγραμμα. Ο δεύτερος είναι αυτά που είναι υπό διαπραγμάτευση -που είναι και οι εργασιακές σχέσεις- τους επόμενους μήνες. Ο τρίτος κουβάς είναι αυτά τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε.