Χάνουν πάνω από τη μισή τους σύνταξη οι νέοι συνταξιούχοι αγρότες

Πάνω από τη μισή τους σύνταξη θα χάσουν (και) εκατοντάδες χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι αγρότες που εξακολουθούν να εργάζονται, σύμφωνα με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Το “ψαλίδι” θα μπει σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ σημειώνεται ότι ακόμη και κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από αγροτικές περιοχές χαρακτηρίζουν ολέθρια την επιλογή να συμπεριληφθούν και οι αγρότες στη γενική διάταξη, η οποία προβλέπει ότι όποιοι συνταξιούχοι εξακολουθούν να εργάζονται, από τη νέα χρονιά θα χάσουν το 60% της σύνταξής τους.

Την ίδια ώρα, μέσα στους επόμενους μήνες, οι περίπου 670.000 αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα λάβουν ειδοποιητήρια για την πληρωμή των εισφορών που αντιστοιχούν στο α΄ εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με πηγές, η αύξηση το 2016 θα φτάσει έως και το 23,26% συγκριτικά με το 2015. Από το 2017 και μετά, οι αυξήσεις είναι σχεδόν απαγορευτικές για την άσκηση του αγροτικού επαγγέλματος, σε όσους αγρότες πλήρωναν μέχρι πρότινος εισφορές στην 3η ασφαλιστική κατηγορία και πάνω.