ΥΠΟΙΚ: Συμφωνία στο Eurogroup για γρήγορη ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Πηγή του Υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι μετά το θετικό πρόσημο ανάπτυξης που πέτυχε η Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, εκτιμάται πως η εν λόγω τάση θα συνεχιστεί και στα επόμενα τρίμηνα του έτους, με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου να αναμένεται οριακή ύφεση στο -0,3%.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συζήτηση στο Eurogroup για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα, καθώς υπήρξε ευρεία συμφωνία ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα το ταχύτερο δυνατό, έτσι ώστε να αποδεσμευτεί η υποδόση των 2,8 δισεκ.

Επιπλέον, ο Έλληνας Υπουργός έθεσε το ζήτημα των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ασκώντας πιέσεις για την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων και τον καθορισμό των μεσοπρόθεσμων. Σύμφωνα με την πηγή του Yπουργείου Οικονομικών, στην ανάγκη αυτή συμφώνησαν και οι 18 υπουργοί.

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσε το σώμα πως ήδη 1,5 δισ. από την προηγούμενη δόση δόθηκαν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί.