Ο Ολλανδός Ντένις Μπότμαν νέος μόνιμος αντιπρόσωπός του ΔΝΤ στην Ελλάδα (φωτό)

μποτμαν1Ο Ολλανδός οικονομολόγος Ντένις Μπότμαν θα είναι ο νέος μόνιμος αντιπρόσωπός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπότμαν θα αναλάβει καθήκοντα στις 2 Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Ουές ΜακΓκρου, ο οποίος θα επιστρέψει στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, καθώς η τριετής θητεία του στην Ελλάδα ολοκληρώνεται.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Ταμείου, ο κ. Botman έχει εργαστεί στο Τμήμα της Ασίας και Ειρηνικού – ως αναπληρωτής επικεφαλής στην Ιαπωνία καθώς και ως μόνιμος ανώτερος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στις Φιλιππίνες – στο Τμήμα Ερευνών και στο Τμήμα Δημοσιονομικών υποθέσεων.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης (π.χ. Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η έρευνά του καλύπτει ένα μεγάλο ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γενικών μοντέλων ισορροπίας, τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις και τις κερδοσκοπικές επιθέσεις, τη γήρανση του πληθυσμού και τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και τα δημόσια οικονομικά.

Ο Ολλανδός οικονομολόγος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ενώ εξειδικεύεται σε τομείς όπως η οικονομική κρίση, οι κερδοσκοπικές επιθέσεις, καθώς και τα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, ο κ. Μπότμαν έρχεται στην Ελλάδα σε μία ευαίσθητη στιγμή για τις σχέσεις του Ταμείου με την Αθήνα